logo

Omgeving

 

Nieuwkapelle

Het charmante Nieuwkapelle is een landelijk polderdorp in de Westhoek. Het is een klein dorpje met een 150-tal woningen en een kleine 400 inwoners, een dorpsschool, enkele horecazaken en een kapperszaak. Dwars door het dorpscentrum loopt de gewestweg N364. Slaat u links af op deze gewestweg (na het verlaten van de hoeve) komt u terecht in Diksmuide, afslaan naar rechts brengt u in het pittoreske Lo-Reninge

 

Diksmuide

Diksmuide aan de IJzerstroom, situeert zich midden in de Vlaamse Westhoek, een bestemming vol pure verwondering. 
Lakenweverij en boterproducten verrijkten lange tijd de stad Diksmuide aan de IJzer. Daardoor ontdek je ook veel pittoreske hoekjes en het verrassende erfgoed tijdens de Stadslinkwandeling door het oude historische centrum, zoals de markt met zijn Manneke uit de Mane en het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de Kleine en Grote Dijk, de oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda. 
Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren ons echter ook aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918. In de Dodengang en de IJzertoren komt het front weer tot leven en de beelden van het Treurend Ouderpaar brengen de vredesboodschap uit. In de directe omgeving nodigen eindeloze vergezichten dan weer uit tot wandelen, fietsen of een tochtje op de IJzer. Je komt door charmante dorpskernen, de open ruimte en beschermde natuurgebieden. 
Je maakt kennis met de creativiteit en innovaties op eeuwenoude hoeves. De gezonde lucht brengt uiteraard rust, maar ook levensgenieters ontdekken hier al vlug een streekspecialiteit of laten zich verwennen door de gezelligheid, en dit zeker tijdens één van de vele evenementen. 

http://www.diksmuide.be/toerisme 

 

Lo-Reninge

Lo-Reninge, luilekkerstad van Vlaanderen, kan bogen op een rijk historisch verleden en de gastronomie is er erg vermaard.  Zeker een bezoekje waard!

http://www.lo-reninge.be of http://www.lauka.be 

 

Westhoek

De Westhoek weet menig toerist te bekoren, van natuur- en cultuurliefhebber tot  rasechte bourgondiër. 

Wilt u zich ook laten overweldigen door deze fascinerende streek? Neem dan vooraf zeker eens een kijkje op http://www.toerismewesthoek.be of http://www.vlaanderen-vakantieland.be (Groene Regio’s - Westhoek).

 

 
 
 

Actief

Sportief

De Westhoek is gekend als wandel- en fietsparadijs, maar heeft ook andere troeven op sportief vlak. Kano, kajak, boottochten, volksspelen, billekarren, vlottentochten, … . Kortom: voor elke sportliefhebber wat wils. 

Ontdek het volledige aanbod van de Westhoek (alsook verscheidene wandel- en fietsroutes) op http://toerismewesthoek.be (Actief beleven) of in Diksmuide op  http://www.diksmuide.be/toerisme (Recreatie & Natuur).

 

Vespa verhuur

 

 
 
 

Ontdekken

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers vinden hun gading in de Westhoek.

Alleen al in het nabijgelegen Diksmuide vindt u tal van monumenten, musea en andere bezienswaardigheden. Een aanrader is de Stadslink,  een wandeling langs de meest pittoreske stadshoekjes. Klinknagels op de grond duiden het parcours van 3,2 km aan.  Ervaar er ook oorlog en vrede (1914 – 1918) door een bezoek te brengen aan de Ijzertoren, Dodengang en Militaire begraafplaatsen.

Op http://toerismewesthoek.be vindt u een overzicht van alle culturele trekpleisters in de Westhoek. 

 

 
 
 

Proeven

Eten en drinken

De plaatselijke streekproducten zullen u zeker bekoren, gaande van een lekker streekbier tot Diksmuidse boterkoeken en lokale plattelandskazen. U kan ze gaan proeven in de talrijke horecazaken, of een kijkje nemen hoe ze worden geproduceerd in de plaatselijke brouwerijen, hoeves en wijngaarden. Voor enkele adressen verwijzen we u door naar http://toerismewesthoek.be (Proeven).

 

 

 

Persoonlijk getest en goedgekeurd

Persoonlijk getest en goedgekeurd

 

HOEVE CARDINAEL
Hazewindstraat 4
8600 Nieuwkapelle

Een realisatie van:
Michielsens Invest cva
Stuurstraat 115a
9120 Beveren-Waas
BE 0450.480.866

mail@hoevecardinael.be